XI Mostra de bolets de Tarragona (anunci portada)

Els dies 29 i 30 d’octubre de 2022 torna l’exposició de bolets de tardor organitzada per l’Associació Micològica de Tarragona que enguany arriba a la seva onzena edició i oferirà una mostra dels bolets que es troben a les nostres comarques, amb especial atenció a la correcta classificació entre bolets comestibles i d’altres bolets que poden presentar problemes a causa de la seva toxicitat.

La mostra tindrà lloc al pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona, a la plaça de la Font, i es podrà visitar, amb entrada lliure, dissabte 29 d’octubre de 10 a 14h i  de 16  a 20h, i diumenge 30 d’octubre de 10 a 14h. S’oferiran recorreguts per l’espai de la mostra, guiats per micòlegs de l’Associació, que realitzaran explicacions detallades de les característiques dels bolets.

Us convidem a aprofundir una mica més en aquest apassionant món, conèixer els excel·lents bolets comestibles que tenim, i aprendre a distingir aquells bolets tòxics o mortals que apareixen amb més freqüència als nostres boscos. També us oferim la possibilitat de portar les espècies de bolets recollides per vosaltres per obtenir la seva correcta classificació.

L’associació

L’Associació Micològica de Tarragona és una societat relativament jove. Va néixer l’any 2004 de la mà d’un reduït grup d’aficionats al món dels bolets, que amb molta il·lusió i amb ganes de ser un referent per la nostra ciutat i per les comarques del Camp de Tarragona, van posar en marxa aquest projecte.

Després de diverses sortides amb els socis i algunes activitats de divulgació micològica a les escoles, l’objectiu de l’associació es va centrar en arribar a un sector més ampli de la població.

Amb l’afluència de nous socis a la tardor del 2008 i una renovació dels càrrecs de la junta al febrer del 2009 s’ha volgut donar un nou impuls a l’esperit inicial i, amb més il·lusió si cap, ens proposem arribar a totes les persones aficionades a la micologia de les comarques del Camp de Tarragona, com també a totes les interessades en aquest apassionant món dels bolets des de qualsevol de les seves vessants: des de la gastronòmica fins a la més científica, passant per les naturalístiques, artístiques o pedagògiques.

Un pas en aquesta direcció és aquesta web esperant que serveixi com a vehicle d’expressió de les idees i activitats dels socis així com dels projectes de l’associació.

També voldríem que pogués ser un lligam i referent informatiu pels aficionats de les nostres comarques, tant de les activitats de l’associació com de les que es produeixin al nostre entorn relacionat amb el món de la micologia

Per això, si t’interessen els bolets, no dubtis a contactar amb nosaltres, ja que qualsevol aportació o suggeriment serà ben rebut.

Darreres entrades al blog