Activitats socials

Reunions setmanals

reunion

Si teniu dubtes, podeu portar els vostres bolets per a que els identifiquem.

A partir de las 18:30 podeu trobar-nos tots els dimarts, a l’institut Vidal i Barraquer, que està a la Rambla President Lluís Companys, 3 de Tarragona (en els mesos de Juliol i Agost no es faran les reunions setmanals. En els mesos de Gener-Febrer-Març, les reunions es faran quinzenalment). Allà compartim, en un ambient distès, informació sobre temes boletaires o micològics i organitzem activitats. També, especialment des de finals de l’estiu a finals de la tardor, classifiquem els bolets que anem trobant.

Exposició de bolets

expo

Un dels reptes que més ens motiva, és la preparació de l’exposició micològica de Tarragona, en la que els socis donen el millor de si mateixos per a que sigui un èxit. L’exposició té lloc a finals d’octubre i acostuma a durar un cap de setmana. En ella s’exposen una representació de les espècies més característiques del nostre territori, classificades i organitzades de manera didàctica per a una millor comprensió d’aquest apassionant món. També en paral·lel a l’exposició, s’organitzen diversos esdeveniments relacionats amb l’univers micològic: conferències, exposicions fotogràfiques, gastronomia, etc.
A l’any 2012 sumant esforços amb el Palau Firal i de Congressos de Tarragona, es va organitzar, coincidint amb la nostra exposició, la primera fira “tocat del bolet”. La mostra va integrar durant 5 dies, en un sol espai, exposició, fira comercial, show cookings en directe amb degustacions, conferències i tallers, essent un gran èxit de públic.

Sortides socials

grupo

Una de les activitats més gratificants són les sortides socials per recollir els bolets. L’associació reuneix el saber i l’experiència dels socis per organitzar sortides en diferents èpoques de l’any.
En primavera, són ja tradicionals les que s’encarreguen de la caça de l’amagadís marçot, o del buscat moixernó. A l’estiu, que transcorre per la serra d’Albarracín, sol ser una de les que més èxit té. Una proposta que està captant cada cop més interès, és la d’organitzar una sortida a altres països, aprofitant les vacances estiuenques.
No cal dir, que a la tardor aquestes sortides es multipliquen, tenint el seu punt àlgid la setmana anterior a l’exposició, on els membres de l’associació ens despleguem a la recerca de tota mena de bolets.
A l’hivern i gràcies a la suavitat del nostre clima, també sorgeixen sortides en cerca de la llengua de bou, o la trompeta dels morts.
Estigueu atents a la nostra agenda d’activitats.

Conferències i tallers

Amb la finalitat de donar a conèixer aquest apassionant món, duem a terme diverses conferències i cursos relacionats amb l’activitat micològica. És per això que aprofitant l’oportunitat que el Corte inglés de Tarragona ens ofereix per a disposar de la seva sala “ÀMBIT CULTURAL”, programem diferents tallers o conferències, com el d’iniciació a la micologia, el de bolets tòxics, bolets de primavera, etc. És també vocació de l’associació, poder portar aquestes activitats a altres àmbits ciutadans, com escoles, centres socials, empreses, etc. De manera que si esteu interessats en organitzar alguna activitat micològica no dubteu en contactar amb nosaltres.

Material promocional

Tenim samarretes i gorres amb el logotip de l’associació, disponible per a tots aquells que estiguin interessats en la seva adquisició.
L’associació ha iniciat la publicació d’unes fitxes amb fotografies de diferents espècies de bolets, fetes pels socis, amb la col·laboració de l’Escola Montesori de Cambrils i l’empresa Humex de la Canonja, que han adquirit part de les fitxes, per a la seva difusió. Aquestes fitxes també es reparteixen entre els socis i els visitants de l’exposició.

Sopar de final de temporada

També ve sent tradicional, com a clausura de la temporada, l’organització d’un sopar micològic, on gaudim d’un menú amb diferents tipus de bolets.